Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod

Specialisten

‘Stijlvolle interieurs met een tikkeltje pit’. Zo omschrijven Sharon de Jong en Vicky van der Plas, de initiatiefnemers van Studio Shavi, hun interieurontwerpen. “We zoeken het in unieke combinaties en doen veel met kleurgebruik, patronen en accessoires. Het eindresultaat ontstaat door samenwerking, maar we dagen je wel uit om uit je comfortzone te komen.”

Adviseren, ontwerpen en realiseren, dat is in een notendop waar Studio Shavi voor staat. De ontwerpen van Sharon en Vicky vormen de basis van hun werk, maar Studio Shavi kan veel méér bieden. Ze werken niet alleen samen met een select aantal schilders- en decoratiebedrijven, maar ze hebben naast hun ontwerpstudio ook een eigen bedrijf in behang en tevens een behangwebshop (www.bdswallcovers.nl). Dat is weliswaar een afzonderlijk bedrijf, maar het geeft wel aan dat Studio Shavi veel in huis heeft op het gebied van woninginrichting. “Ons belangrijkste streven is om je vrijwel helemaal te ontzorgen bij het inrichten van je nieuwe woning of bij een verbouwingsproces”, aldus Sharon. “We zoeken naar een eindresultaat dat helemaal aansluit bij jouw wensen en verwachtingen, maar dat toch verrassend is.”

Comfortzone

Hoe ze dat aanpakken? Vicky legt het uit: “We gaan in gesprek met jou als klant en luisteren naar je wensen. We denken met je mee, maar we proberen je ook uit je comfortzone te halen en dagen je uit om te dúrven. Mensen blijven met hun denkpatronen vaak aan de veilige kant van de streep. We respecteren dat, maar komen ook met voorstellen en ontwerpen waar je misschien zelf niet op gekomen zou zijn, maar waarvan je denkt: dit is eigenlijk toch wel heel erg gaaf.”

Sharon vult aan: “We streven ernaar om ideeën en wensen zó interpreteren dat we met een ontwerp komen waar je als klant positief door wordt verrast. Dat is voor ons allemaal een spannend proces, maar wij voelen meestal goed aan in welke richting een klant denkt. Van daaruit zetten we dan vaak een extra stapje, variërend op de uitspraak ‘je kunt het zo gek niet bedenken’. Wij zeggen dan: Probeer het wél eens zo gek te bedenken. Maar altijd staat voorop dat we het sámen doen.”

Goed aanvullen

Sharon en Vicky merkten dat ze elkaar creatief uitstekend aanvullen. “Ik ben altijd al gek geweest op het werken met kleuren, prints en lichtval”, vertelt Sharon. “Ik durf daarbij heel veel aan, net zolang tot ik de ideale mix heb gevonden. Ik ben altijd al bezig geweest met het interieur van mijn huis en hielp vaak ook familie en vrienden bij het vinden van een smaakvolle inrichting.” Ook Vicky was als kind al gegrepen door de mogelijkheden van een interieur. “Ik veranderde de indeling van mijn kamer zeer regelmatig aan de hand van zelfgemaakte tekeningen en plattegronden. Hoewel ik aanvankelijk in de zorg heb gewerkt, zat dit er altijd al in.” Vicky volgde de opleiding tot interieurstylist, waarna ze in elkaar de geschikte sparring-partner vonden en de tijd rijp was voor een eigen onderneming. “We hebben allebei creatieve ideeën en vormen daarin een twee-eenheid.”

Waar een goed interieurontwerp aan moet voldoen? “Het mag echt alle kanten op gaan, maar voorop staat dat het een eenheid is, dat alles goed op elkaar aansluit”, zegt Vicky. “Alleen dan voel je je echt thuis in je woning en kun je er rust ervaren.”

De basis daarvoor wordt gelegd in een kennismakingsgesprek. “Daar kunnen we aan de hand van gerichte vragen al heel veel uit halen”, aldus Sharon. “Aan de hand van de verkregen informatie presenteren we een eerste opzet, en als die bevalt, kunnen we in een tweede gesprek gaan fine-tunen.

Verschillende pakketten

Studio Shavi biedt op de website verschillende pakketten aan, die kunnen dienen als richtlijn, afhankelijk van de wensen en het budget. De dienstverlening kan variëren van een digitaal basispakket (inclusief moodboard, kleurenpalet en behangselectie), een stylingpakket (o.a. materiaaladvies en advies over wand- en raambekleding) en een make-over investering (aangevuld met o.a. een lichtplan, een plan voor meubels en accessoires en een 2D- of 3D-tekening) tot een uitgebreid interieuradvies.

Je kunt zelf gaan winkelen, maar Studio Shavi voorziet ook in personal shopping. Heb je echt specifieke wensen voor een bepaald meubel of accessoire, dan gaan Sharon en Vicky op jacht naar mooie combinaties of unieke items die een extra ‘magic touch’ aan je interieur geven. De gesprekken en adviezen kunnen zowel telefonisch als via Zoom, in hun eigen pand (op afspraak) of bij de klant thuis worden gegeven. Alle opties, inclusief prijzen, zijn gedetailleerd terug te vinden op de website.

Studio Shavi
Blokmakerstraat 7, 2222 AD Katwijk aan Zee
T 06 1236 7155
www.studioshavi.nl / info@studioshavi.nl